با توجه به مطلب قبلی سایت با عنوان " كاهش فعالیت زنبورداران خوزستان بر اثر پدیده ریزگردها "بر آن شدیم تا توضیحاتی درباره تاثیر پدیده گرد و غبار بر میزان فعالیت کلنی های زنبور عسل را خدمت شما عرض نماییم . در سالهای اخیر شاهد ورود گرد وغبار از مرزهای غربی کشورهستیم. منشاء گرد وغبار کشورهای عربی مانند عراق، عربستان و سوریه اعلام می شود و غالبا" مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غربی کشور را فرا گرفته و به تدریج به سایر مناطق نیز سرایت می کند. در چند سال اخیر ورود گرد و غبار خسارتهای فراوانی را علاوه بر مسائل بهداشتی و سلامتی شهروندان، به بخش کشاورزی و اقتصاد زنبورداری بصورت مستقیم و غیر مستقیم وارد کرده است به طوریکه در اثرآلودگی هوا، میزان تولیدات کلنی های زنبورعسل به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. زنبورداران سایر مناطق کشور که معمولا" کندو های خود را در فصل زمستان به نواحی جنوبی کوچ می دهند، آنها نیز از آلودگی هوا و گاه وبیگاه از بارش بارانهای گلی این منطقه بی نصیب نمانده اند.


زنبوران مزرعه رو در روزهایی که هوا غبارآلود است، رفتار چراگری کمتری از خود نشان داده و ترجیح می دهند که از کندو خارج نشوند، زیرا آنها موجوداتی ضعیف بوده و فوق العاده نسبت به شرایط محیطی حساس هستند و کوچکترین تغیرات محیطی در زندگی آنها موثر است. به نظر می رسد پدیده ی گرد و غبار، معظل و آفت تازه ای است که در سالهای اخیر به سایر مشکلات زنبورداری اضافه شده است. نکته حائز اهمیت اینکه، غالبا" ورود توده های گرد و غبار به کشور با آغاز فصل فعالیت کلنی های زنبورعسل و شروع زمان گلدهی گیاهان ( فصل بهار) همزمان می شود.

الف- تاثیرمستقیم:

1- کاهش تولید عسل:

زنبوران عسل پس از بلوغ و تکامل پرواز به چهار گروه کاری تقسیم می شوند 1- زنبوران شهد آور 2- زنبوران گرده جمع کن 3- زنبورهایی که بره موم جمع می کنند 4- زنبورانی که آب به داخل کندو حمل می کنند. در روزهایی که درصد ذرات خاک و ریز گردها در هوا بیشتر است، میزان ورود این مواد به داخل کندو، بعلت کاهش پروازهای زنبوران چراگر، به طرز چشمگیری کاهش یافته و از طرف دیگر نیز مصرف انرژی در داخل کندو بالا می رود. دامنه ی زمانی ترشح نکتار توسط گیاهان درهر منطقه محدود و زمان آن نیز کوتاه می باشد، استمرار شرایط نامناسب کلیمایی و جوی باعث کاهش تولید عسل خواهد بود. یعنی منظورم اینست که اگر چنانچه پایداری آلودگی هوا به وسیله گرد وغبار تداوم یابد، طبیعتا" عملکرد کلنی ها خیلی پایین آمده و میزان تولید عسل به طرز معنی داری در کندو ها کاهش می یابد، خصوصا" اینکه آلودگی هوا با با زمان جریان شهد در طبیعت همزمان شود. بارش بارانهای گلی و یا افزایش آلاینده های جوی نظیر ریزگردها، باعث تنش در فیزیولوژی و بیولوژی گیاهان شده و این امر موجب بسته شدن روزنه های تنفسی برگ شده و اختلال در تبخیر و تعریق گیاه باعث کندی فتوسنتز و فرایند تبدیل نشاسته به قند و ترشح نوش از نوشجای گیاهان می شود.

2- کاهش گرده گل:

میزان ورود گرده گل در روزهایی که هوا غبار آلود است، فوق العاده کاهش یافته و احیانا" زنبوردارانی که قصد جمع آوری و برداشت گرده گل بوسیله تله گرده گیر را داشته باشند، اولا" میزان محصول برداشتی آنان به مراتب کمتر خواهد بود و ثانیا" گرده های جمع آوری شده بعلت بارش بارانهای گلی و نشست گرد وغبار بر روی بساک گلها آلوده خواهد بود.

3- کاهش قدرت دید و تشخیص زنبورعسل :

زنبوران گلهای گیاهان را به کمک فرم و شکل گل، عطر و بوی گل، رنگ گل و میزان امواجی نوری که از آنها ساطع می شود تشخیص می دهند. طیف مرئی رنگها برای زنبورعسل 300 – 650 نانو متر و برای انسان 400 – 700 نانو متر می باشد. سلولهای بینایی موجود در چشمان مرکب به رنگ آبی یا سبز و ماوراءبنفش حساس اند. در زمان گرد غبار، زنبورازعلائم کمکی مذکور برای جهت یابی و شناسایی منابع غذایی نمی تواند خوب استفاده کند. وجود بیش از حد ذرات خاک در هوا باعث کاهش قدرت دید و امکان افزایش دریفتینگ(ورود اشتباهی به کندوهای دیگر) و کاهش تشخیص منابع غذایی زنبوران شده و اصولا" آنها پرواز خوبی از خود به نمایش نمی گذارند، بخصوص اینکه اگر پدیده گرد وغبار با وزش باد نیز، همراه باشد که بزرگترین آفت زنبورعسل است.

ب- تاثیر غیرمستقیم:

1- آثار کمبود شهد:

میزان تخم ریزی ملکه رابطه مستقیمی با ورود مقدار شهد و گرده گل به کندو داشته، بطوریکه در نواحی معتدل، منحنی رشد و نمو جمعیت کندو با منحنی رشد و نمو گیاهان که ازاسفند ماه شروع و درخردادماه به نقطه اپتیمم می رسد هماهنگ است. بدیهی است هرعاملی که موجب نوسان و افت منحنی رشد گیاهان شود مستقیما" در میزان تولید و ترشح شهد ثاثیر خواهد گذاشت. ورود مقدار کم شهد به داخل کندو در اثر فعالیت کمتر زنبوران، باعث کاهش تخم ریزی ملکه و پرورش لارو می شود. کاهش جمعیت کندو باعث محصول کم و ضعف کلنی می شود.


2- آثار کمبود گرده:

در زمانی که شکوفه های درختان و گیاهان به گل نشسته، زنبوران اقدام به جمع آوری گرده های گل می کنند. زیرا گرده گل برای پرورش لارو و نوزاد و همچنین ادامه زندگی کلنی زنبورعسل یک امر حیاتی است. یک کلنی زنبورعسل معمولا" بطور متوسط در سال 35 کیلوگرم گرده مصرف می کند. گرده گل باعث افزایش توان زیست کلنی، افزایش میزان تخم ریزی ملکه ، توانایی زمستان گذارانی، افزایش پرورش نوزادان در بهار سال آینده، ترشح ژله رویال و موم، رشد و نمو تخمدانهای ملکه ها، افزایش اسپرم زنبوران نر، تقویت سیستم ایمنی زنبوران، همگی از اثرات مثبت تغذیه ی کلنی از گرده می باشد. لازم به ذکر است که زنبورعسل پروتئین، ویتامینها، مواد معدنی و چربی را از منابع گرده ی گیاهان تامین نموده که کمبود آن به تدریج موجب کاهش جمعیت کلنی، تقلیل راندمان کار و نهایتا" به انهدام کلنی منجر می شود.


3- اخلال در جفت گیری های ملکه:

معمولا" جفتگیری ملکه زنبورعسل در یک روز آرام و هوای آفتابی و شرایط کلیمایی(نور، حرارت، رطوبت، باد) مناسب و درجاهای بخصوصی از فضا که اصطلاحا" بنام "مناطق تجمع نرها" نامیده می شوند صورت می گیرد. بدیهی است که هوای غبار آلود، باعث تغیر شرایط کلیمایی محیط و اخلال در شکل گیری مناطق مذکورشده و نهایتا" پروازهای لقاحی ملکه و زنبوران نر کمتر خواهد بود. خصوصا" اینکه پایداری ذرات گرد وغبار چند روز استمرار داشته باشد. طبیعتا" پرواز لقاحی ملکه و نر هایی که مایل به شرکت در مراسم عروسی ملکه هستند، مستلزم شرایط محیطی ایده آل و مناسب می باشد، با افزایش غلظت گرد وغبار در هوا اولا" باعث می شود که قدرت دید زنبوران فوق العاده کاهش یافته و خطاهای پروازی داشته باشند. ثانیا" دریافت و تشخیص فرمون های ملکه توسط زنبوران نر با مشکل مواجه شده و این احتمال وجود دارد که درصدی از ملکه و زنبوران نر قاعدتا" نتوانند همدیگر را ملاقات کنند. ثالثا" بطور کلی ملکه کلنی با پیش بینی شرایط بد جوی ترجیح می دهند که پرواز عروسی را به روزهای دیگری موکول کنند که در صورت تداوم و پایداری ذرات گرد وغبار ممکن است موفق به جفت گیری نباشند. لازم به ذکر است که ملکه زنبور عسل در طول عمر خود، فقط یک بار تلقیح شده و آن هم حداقل هفته اول زندگی و حداکثر چهار هفته بعد از تولد است و چنانچه به هر دلیلی در این مدت نتواند بارور شود تا آخر عمر باکره و ناکام مانده و تخمهای حاصل از این ملکه، زنبوران نر خواهند بود که بایستی از خیر آن گذشت و اینگونه ملکه به درد کندو و کندودار نمی خورد.


4- مشکلات گرده افشانی:

نقش و وظیفه اصلی زنبورعسل در طبیعت گرده افشانی و باروری گیاهان بوده و درحفظ محیط زیست و توسعه متوازن پایدار رل بسیار اساسی بازی می کند. ارزش افزوده گرده افشانی گیاهان توسط زنبورعسل به مراتب بیشتر از تولیدات آن می باشد. در روزهایی که تراکم و غلظت ریز گردها در هوا، بیشتر می شود بعلت کاهش فعالیت و رفتار چراگری زنبوران مزرعه رو، عمل گرده افشانی و باروری گیاهان کمتر و یا احتمال دارد ناقص صورت گیرد که این امر باعث کاهش میزان تولیدات کشاورزی و خصوصا" باغداران می شود. همانطوری که باراندگی های طولانی در زمان گلدهی گیاهان درصد تلقیح و باروری آنها را کمتر می کند.


بنظر می رسد که پدیده گرد وغبار از جمله ی آفات جدیدی است که می تواند صنعت زنبورداری را با چالش بزرگی مواجه کند و متاسفانه هر ساله دامنه و ابعاد آن نیز بیشتر و بزرگتر می شود. پس بنابرین ضروری است که مراجع ذیربط و کارشناسان امر خصوصا" سازمان حفاظت محیط زیست به همراه دستگاه امورخارجه، اقدامات و تمهیدات و تحقیقات لازم را در خصوص جلوگیری و کاهش اثرات این پدیده ی مخرب، با همکاری و هماهنگی کشورهای همسایه غربی انجام دهند، در غیر اینصورت ورود سامانه های گرد وخاک از کشورهای همسایه خسارات مادی و معنوی زیادی را به کشورمان، علاوه بر سلامت و روان شهروندان، در بخش کشاورزی و صنعت زنبورداری وارد خواهد کرد. البته یادمان نرود که آرزو و علاقه ی زنبوران عسل به داشتن آسمان آبی و زمین سبز بیشتر از ما انسانهاست.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی، آموزش، مقالات،
برچسب ها: گرد و غبار، کلنی زنبور عسل،

تاریخ : جمعه 17 بهمن 1393 | 09:36 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

رییس اتحادیه زنبورداران خوزستان گفت: بروز پدیده گرد و غبار و ریزگردها در استان، اثرات منفی بسیار شدیدی بر فعالیت زنبورداران گذاشته و كاهش فعالیت برای تولید عسل را به دنبال داشته است. امین كریمی اظهاركرد: به طور كلی كم شدن فعالیت زنبورداران در نهایت كاهش تولید عسل را به دنبال خواهد داشت.



 وی افزود: زنبورداران خوزستانی هم اكنون مشغول نگهداری ازكلونی‌های زنبور عسل و تغذیه آن‌ها به‌منظور حفظ و مقاومت زنبورها در برابر تغییرات آب و هوایی هستند.  كریمی تصریح‌كرد: متاسفانه گرد و غبار تاثیرات منفی بر روند تولید و فعالیت زنبورها داشته و این مساله شرایط را برای تولید عسل دشوار كرده است.





طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : جمعه 17 بهمن 1393 | 09:15 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

بسیاری از دندان پزشکان بر این واقعیت معترفند که خمیردندانهای رایج در بازار ؛ حتی گرانقیمت ترین آنها، دارای موادی هستند که به مرور خود منجر به پوسیدگی دندان می شوند. اکثر آنها امکان سفیدکنندگی بی ضرر دندانها را نداشته و علی رغم حفظ دائمی بهداشت دهان و دندان در طول دراز مدت؛ پیدایش جرم ها و پلاکهای دندانی، امری اجتناب ناپذیر است.

لذا استفاده از خمیردندانهای خانگی جایگزین؛ در کنار خمیردندانهای معمولی که فرد از میزان سلامت و کارایی کامل آن آگاهست می تواند کمک شایانی به حفظ سلامت دندانها در طول روز نماید ضمن اینکه با استفاده ی مداوم از آنها در کنار خمیردندانهای تجاری؛ تا حد زیادی از ایجاد پلاک و جرم در اطراف دندانها  جلوگیری می شود. لذا توصیه می شود لااقل یک بار در روز به جای  خمیردندانهای تجاری از خمیردندانهای خانگی استفاده شده  و حداقل در یک وعده مسواک زدن روزانه،  یکی ازترکیبات زیر، متناسب با نیازبهداشتی محیط دهان و دندان، در نظر گرفته شود :

یکی از متداول ترین خمیر دندانهای خانگی که استفاده از آنها توسط حکمای طب سنتی توصیه می شود؛ خمیردندانی متشکل از یک واحد عسل  با دو واحد نمک طبیعی ست. برای استفاده از این خمیردندان هیچ محدودیت سنی و یا تعداد دفعات  وجود ندارد واستفاده از  این ترکیب حتی به عنوان خمیردندان مورد استفاده برای کودکان کاملا بی ضرر و مفید است.

ترکیب دوم؛ استفاده از پودر کندر و عسل و نمک برای سفید کردن و شستشوی فضای دهانست. این ترکیب نیز علاوه بر خاصیت پاک کنندگی قابلیت خوشبو نمودن فضای دهان را  به همراه دارد. پودر کندر از قدیم الایام در روستاهای خراسان و توابع خواف به عنوان شستشو دهنده ی دندان استفاده می شده و کاربرد دائمی داشته است.

ترکیب سوم(سفیدکننده)؛ استفاده از پودر خاکستر پوست بادام و یا خاکستر چوب بادام برای سفید کنندگی دندانهاست که گاهی برای استفاده ی راحت تر با مقداری ژل کتیرا یا عسل نیز ترکیب می شده است.

ترکیب چهارم؛ استفاده از پودر سماق و پودر نمک و عسل است که این ترکیب؛ برای افرادی که در اثر مسواک زدن؛ شاهد خونریزی در لثه ها هستند؛ توصیه می شود.سماق؛ اثر بسیار کارآمدی در  تقویت لثه های ضعیف و از بین بردن آفتهای دهانی دارد.

ترکیب پنجم؛ استفاده از ترکیب جوش شیرین و نمک و عسل  به عنوان خمیر دندان در شستشوی دندانها و زبان است است . استفاده از این ترکیب علاوه بر ضدعفونی کردن محیط دهان و دندان از بوی بد دهان نیز تا حدود زیادی خواهد کاست.(جوش شیرین خاصیت ضدعفونی کنندگی فضای دهان و از بین برندگی بوهای نامطبوع را در خود دارد.(

از این ترکیب؛ بالاخص اگر به همراه جوش شیرین؛ از نمک دریا در آن به عنوان ترکیب اصلی استفاده شود؛ علاوه بر استفاده ای که به صورت خمیردندان در مسواک زدن دندانها می شود؛ می توان به عنوان ترکیبی برای شستشوی عمقی شبانه ی پوست صورت چرب و پیلینگ پوست های چرب  هم استفاده کرد. به اینصورت که بعد از مسواک شبانه؛ مقداری ازین ترکیب را بر سطح پوست مرطوب صورت قرارداده و پوست صورت و دستها با آن  ماساژ داده می شود.تا حدی که ذرات ریز نمک و جوش شیرین در اثر مالش انگشتان بر روی پوست کاملا حل شده و سپس  پوست کاملا  آب کشیده شود .

ترکیب ششم : ترکیب پودرمیخک و نمک و عسل:

در این ترکیب علاوه بر نظافت کامل محیط دهان و دندان به دلیل  وجود خواص مکمل ضد باکتریایی و ضد ویروسی  در میخک، خاصیت ضد التهابی میخک، کمک شایانی به  از بین رفتن التهاب در محیط دهان و دندان و درد احتمالی دندانهای آسیب دیده، خواهد کرد.

 در محیطهایی که به هر دلیلی  امکان مسواک زدن فوری وجود ندارد، جویدن ساقه ی کرفس به همراه کمی نمک، می تواند جایگزین کاملی برای مسواک به شمار آید. بافت فیبری کرفس، قدرت نفوذ در شیارهای باریک دندانی و مابین دندانی را داشته و تمام  فضای دندانها را با کمک نمک به خوبی پاک خواهد کرد. 




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی، مقالات،
دنبالک ها: کتابهای طب سنتی و تحقیقات فولکوریک ، بورس عسل اصغرپور،

تاریخ : سه شنبه 14 بهمن 1393 | 09:35 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
استان زنجان به عنوان یكی از استان‌های كشورمان در سال ۹۲ به دلایلی با بحث كاهش تولید عسل مواجه شده بود و امسال نیز با توجه به وضعیت آب و هوا این چنین بر میآید كه با كاهش تولید عسل و تلفات زیاد زنبور عسل مواجه شویم.

عسل همان چیزی است كه وقتی قرار می‌شود زندگی مشتركی آغاز شود عروس و داماد با آن دهان یكدیگر را شیرین میكنند و مردم از آن به عنوان یک ماده غذایی شیرین و مقوی کام مردم را شیرین می کند مشکلاتش باعث تلخ کامی برخی فعالانش شده است.

در كشورمان به دلیل وجود اقلیم چهار فصل مطلوبترین شرایط نگهداری و پرورش زنبور عسل را شاهد هستیم. سال ۹۲ در كشور ۶ میلیون و ۶۴۴ هزار و ۱۱۴ کلنی زنبور عسل كه شامل ۳۱۸ هزار و ۲۱ كلنی بومی و ۶ میلیون و ۳۲۶ هزار  و ۹۳ كلنی مدرن میشود وجود داشت. كه این تعداد در مجموع منجر به تولید ۷۴ میلیون و ۶۷۶ هزار و ۷۸۰ كیلوگرم عسل كه شامل ۱ میلیون ۸۰۲ هزار و ۷۶ كیلوگرم از كلنی‌های بومی و ۷۲ میلیون ۸۷۴ هزار و ۷۰۵ كیلوگرم از كلنی‌های مدرن میشود.

كشورمان رتبه هشتم جهان را در تولید عسل از آن خود كرده و میانگین تولید هر کندو حدوداً ۲. ۱۱ کیلوگرم عسل است؛ در این میان توانسته است زمینه اشتغال مناسبی برای حداقل۷۵۰ هزار نفر زنبوردار را فراهم کند.

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم استان زنجان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینكه زنبور عسل علاوه بر تولید عسل، قابلیت تولید محصولات متنوع دیگری را نیز دارد، می‌گوید: از جمله  موم، بره موم، ژل رویال، زهر و ... از تنوع محصولات عسل محسوب میشود که هر کدام از این محصولات در صنایع گوناگون همچون داروسازی، آرایشی، شمع سازی، نساجی، کاغذسازی و غیره به عنوان ماده اولیه مورد استفاده قرار میگیرد.

سید محمد علی صادقی می افزاید: زنبور عسل در تولید محصولات کشاورزی و پایداری پوشش گیاهی و احیاء محیط زیست نقش بسیار تعیین کننده‌ای دارد، به طوری که سهم بزرگی از تولیدات مختلف گیاهی و حتی محصولات دامی به طور مستقیم یا غیر مستقیم به فعالیت این حشره مفید وابسته است.

وی با اشاره به اینكه زنبور عسل از طرف دیگر با اشتغال زایی در بخش‌های مربوط به تولید ابزار آلات زنبورداری، بسته بندی، آج موم و تولید و تکثیر ملکه نقش مفید خود را در اقتصاد کشور ایفا میکند، تاكید می‌كند: عسل به عنوان ماده غذایی طبیعی و شگفت انگیز در حفظ سلامت جامعه و نسل‌های آینده نقش بسیار با اهمیتی دارد که در قرآن نیز به آن اشاره شده است( خداوند در قرآن كریم می‌فرماید: عسل یكی از غذاهایی است كه شفا دهنده برای مردم است).

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم ادامه میدهد: قابلیت تکثیر و زاد و ولد بالای این حشره که روزانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۵ هزار تخم بارور میگذارد به عنوان یکی دیگر از مزیت‌های این صنعت محسوب میشود. به عبارتی، پرورش دهندگان در صورت رعایت همه اصول فنی میتوانند از کلنیهای پر جمعیتی برخوردار باشند که در نتیجه باعث ارتقا تولید کمی و کیفی محصولات می‌شود.

 استان زنجان نقطه مطلوب در زمینه تولید عسل طبیعی

صادقی با بیان اینكه استان زنجان یكی از مناطقی است كه دارای دو نوع آب و هوا است اضافه می‌كند: این دو منطقه شامل منطقه طارم كه دارای آب و هوای گرم و معتدل است و در زمستان برای پرورش زنبور عسل مناسب است و مابقی مناطق استان كه جهت پرورش زنبور و تولید عسل در طول سال از آن استفاده میشود.

وی با اشاره به آمار وضعیت زنبور عسل استان در سال ۱۳۹۲ عنوان می‌كند: استان زنجان در سال۹۲، ۹۴ هزار و ۹۳۵ كندو كلنی داشته كه از این تعداد ۹۳ هزار و ۳۱۲ كندو مدرن و هزار و ۷۲۳ كندو بومی بوده‌اند.

صادقی یادآور می شود: میزان تولید عسل در سال ۹۲ در مجموع ۶۵۳ هزار و ۷۲۷ كیلوگرم شامل ۶۳۶ هزار و ۹۹۱ كیلوگرم عسل از كندو مدرن و ۶ هزار و ۷۳۶ كیلوگرم عسل از كندو بومی بوده است. میزان تولید عسل نیز ۷.۹۵ كیلوگرم در كندو مدرن و ۳.۵۷ كیلوگرم در كندو بومی را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به میزان تولید عسل در شهرستان‌ها می‌افزاید: در سال ۹۲ شهرستان زنجان موفق به تولید ۲۱۰ تن، شهرستان ابهر ۱۲۱ تن، شهرستان ماهنشان ۱۱۸ تن، شهرستان خدابنده ۹۳ تن، شهرستان طارم ۷۰ تن، شهرستان خرمدره ۴۵ تن، شهرستان ایجرود ۴۵ تن شده‌اند.

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم با اشاره به وضعیت تولید عسل در سال ۹۳ میگوید: در سال جاری ( ۱۳۹۳ ) به دلایل مختلف از جمله تجربه زمستان نامناسب، سمپاشی‌های غیر اصولی، تغذیه  نامناسب کلنیها‌، شرایط نامناسب جوی در فصول شهد و گرده، استفاده از داروهای غیر استاندارد و قاچاق و ... میزان تولید عسل با کاهش ۲۰ تا ۶۰ درصدی مواجه بوده و موجب ضرر و زیان زنبورداران استان شده است.

صادقی با بیان اینكه نژاد عمده  زنبورانی كه در استان استفاده می‌شود نژاد مدا یا « Meda »  و نژادهای بومی بوده و در سال‌های اخیر نژادهای اصلاح شده مثل كارنیولا و کارنیکا مورد استفاده قرار گرفته‌اند، می‌افزاید: زنبورداران استان هم دارای تخصص در زمینه پرورش زنبور عسل هستند و هم دارای تجربه به طوری كه ۱۴۲ نفر از زنبورداران استان دارای تحصیلات فوق دیپلم و بالاتر هستند و مابقی زنبورداران نیز علاوه بر داشتن تجربه عملی در مراكز ترویجی جهاد كشاورزی و فنی حرفه‌ای آموزش‌های لازم را كسب می‌كنند .

وی  ادامه می‌دهد: با توجه به اینكه میزان تولید عسل جوابگوی مصرف هم‌استان نبوده است حدود ۲۵ درصد عسل مصرفی استان از خارج از آن وارد میشود. البته عسل با کیفیت تولیدی استان نیز به استان های دیگر صادر می‌شود.

صادقی با بیان اینكه در جهت توسعه صنعت زنبورداری کشور در سال‌های اخیر صندوق توسعه زنبورداری کشور تأسیس شده است که سهامداران اصلی آن تعاونیها و اتحادیه‌های تعاونی کشاورزی زنبورداری کل کشور هستند، می‌افزاید: این تعاونیها با کمک‌ها و حمایت‌های دولتی توانسته‌اند در مدت کم فعالیت‌ها و تسهیلات قابل ملاحظه‌ای در اختیار اعضا خود قرا دهند. در سال‌های اخیر سیاست دولت درجهت گسترش و توسعه این صنعت حمایت از تشکل‌های زنبورداری بوده و از این رو در سال‌های اخیر تسهیلات خوبی نیز به متقاضیان زنبورداری ارائه شده و از طریق بانک‌های عامل استان پرداخت شده که خود باعث توسعه و رشد این صنعت شده است.

وی با بیان اینكه تشکیل نظام تولید خوشه‌ای پرورش زنبور عسل یكی از اقدامات در استان زنجان به شمار می‌رود، ادامه می‌دهد: در این نظام افراد حقیقی یا حقوقی توانمند به عنوان پشتیبان این صنعت شناسایی شده و تعدادی از زنبوردارانی را که به حد اقتصادی کلنی زنبور عسل ندارند را تحت پوشش قرار داده‌اند. تاکنون در شهرستان‌های زنجان و خدابنده نظام تولید خوشه‌ای پرورش زنبور عسل تشكیل شده است.

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم برای سال آینده ایجاد زنجیره‌های تولید ( اینتگریشن ) را از اولویت‌ها و ضروریات كار سازمان جهاد کشاورزی عنوان كرد.

صادقی  با بیان اینكه برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی در سطوح مختلف ابتدایی تا پیشرفته یكی از اقدامات جهادكشاورزی محسوب میشود، بیان می‌كند: در ۹ ماهه سال جاری و سال گذشته تعداد ۱۸۰۰ نفر از این آموزش‌ها بهره‌مند شده‌اند.

وی با اشاره به مشكلات زنبورداران می‌گوید: مسائل و مشکلاتی در سر راه زنبورداران وجود دارد كه به مواردی همچون توسعه فرهنگ گرده افشانی، بیمه کلنی‌ها و زنبورداران، مرجع تعیین کیفیت عسل، استاندارد سازی تجهیزات، داروهای تقلبی و .. باز می‌گردد كه امیدواریم این مسائل نیز در سال‌های آینده با برنامه‌ریزی منسجم حل شود.

معاون مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران استان زنجان نیز یكی از افرادی است كه درباه وضعیت زنبورداران اطلاعت مناسبی را دارد.

روح الله محمدی  با اشاره به اینکه هم‌اکنون بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ زنبوردار عضو فعال این تعاونی هستند، می‌افزاید: در این تعاونی نام ۹۰۰ زنبوردار ثبت شده است که از این تعداد ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر به صورت تقریبا فعال به زنبورداری مشغول هستند. متاسفانه با توجه به اینکه در جامعه کنونی تبلیغات مناسبی درباره زنبورداری و فواید گرده گل و عسل انجام نشده است اطلاعات مردم نیز کم بوده و تعداد زنبورداران فعال نیز کم است.

عسل طبیعی شكرك میزند

وی با اشاره به اینکه یکی از مواردی که مردم همیشه باید به آن توجه داشته باشند این است که عسل طبیعی شکرک می‌زند می‌افزاید: متاسفانه مردم اطلاعات چندانی از عسل و فواید آن ندارند. اگر کمی درباره عسل تحقیق کنیم متوجه خواهیم شد که فواید آن بی حد و اندازه است تاجایی که اگر کسی روزانه فقط یک قاشق عسل مصرف کند نسبت به بسیاری بیماری‌ها و شاید همه بیماری‌ها واکسینه شود.

محمدی  با بیان اینکه عسل طبیعی مشخصه‌های خاصی را دارد، اضافه می‌کند: عسل دارای قند احیاء کننده و ساکاروز است. وجود ساکاروز تا ۵ درصد در عسل طبیعی است و اگر درصد ساکاروز زیر ۳ درصد باشد عسل مربوطه بسیار با کیفیت است. میزان قند احیاء کننده در عسل نیز از ۶۵ درصد تا ۸۰ درصد قابل قبول است اما اگر این میزان زیر ۶۵ درصد باشد کیفیت عسل اصلا مناسب نخواهد بود یا به عبارتی فرد عسل را با شیره تولید کرده است.

معاون مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران استان زنجان تاکید می‌کند: شهروندان حتما به این موضوع توجه داشته باشند که عسل مرغوب را از فروشنده‌ای معتبر تهیه کنند چرا که به سادگی نمی‌توان عسل مرغوب را از عسل نامرغوب تشخصیص داد مگر از طریق آزمایش که این امر نیز برای همه افراد امکان پذیر نیست. در این میان شاید افرادی که زنبوردار هستند تا حدودی بتوانند از رنگ و بوی عسل مناسب بودن آن را تشخیص دهند اما در اصل این تشخیص بسیار مشکل است.

محمدی با بیان اینکه عسل طبیعی زنجان بسیار با کیفیت بوده اما تبلیغات خوبی را برای آن شاهد نیستم، ادامه می‌دهد: افراد متقلب که به تولید عسل نامرغوب می‌پردازند قبلا لانه زنبورها را از شیره دست‌‌ساز پر می‌کنند و زنبور که این موضوع را تشخیص نمی‌دهد طبق عادت روی لانه عسل خود لایه جدیدی را می‌بافد به همین دلیل همه عسل‌های دارای لایه مومی هستند.

وی با اشاره به روند کار این تعاونی توضیح می‌دهد: کسانی که در این تعاونی عضو می‌شوند دفترچه زنبورداری دریافت می‌کنند از این رو می‌توانند عسل خود را به راحتی به فروش برسانند. تسهیلاتی نیز به زنبور داران درنظر گرفته شده است اما به نظر می‌رسد که دولت باید به صورت مناسبی زنبورداران را حمایت کند و با اعطا وام با درصد بسیار پایین زنبورداران را یاری کند. سال گذشته بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان وام با نرخ ۷ درصد و امسال ۳۰میلیون تومان با نرخ ۱۶ درصد به زنبورداران داده شده است.

محمدی  با تاکید بر اینکه مردم می‌توانند با نظارت این تعاونی عسل مرغوبی را خریداری کنند، بیان می‌کند: زمانی که زنبوردار از طریق تعاونی عسل خود را به فروش بگذارد در ابتدا عسل وی آزمایش شده و همه محصولش تا زمان نتیجه آزمایش در این تعاونی به صورت قرنطینه  می‌ماند و پس از تایید مطلوبیت عسل این محصول توسط تعاونی به فروش می‌رود از این رو مردم می‌توانند عسل مرغوبی را تهیه کنند.

محمدی با اشاره به اینکه عسل طبیعی با ساکاروز کمتر از ۳ درصد در این تعاونی کیلویی ۳۵ تا ۴۰ هزارتومان به فروش می‌رسد، می‌‌گوید عسل طبیعی با توجه به منطقه آب و هوایی می‌تواند رنگ متفاوتی را داشته باشد برای مثال عسل گون همیشه سفید است ولی عسل کوهستانی همیشه قرمز است و یا عسل یونجه رنگ و بوی خاصی را دارد. رنگ عسل‌های مختلف نشان از بی کیفیتشان نیست بلکه عسل در هر منطقه‌ای که تولید شده باشد می‌تواند در نوع خود بهترین باشد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۷۵ درصد زنبورهای عسل تلف شدند، می‌افزاید: دلیل تلفات سال گذشته به دلیل خشکسالی و وجود آفت‌ها و بیماری‌ها بود و امسال نیز به دلیل بارندگی‌های بسیار کم تاکنون میزان تولید عسل با کاهش رو به رو بوده و به نظر می‌رسد که میزان تلفات عسل نیز همچون سال گذشته میزان بالایی را به خود اختصاص دهد.

محمدی با اشاره به اینکه زنبورداران با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند، اضافه می‌کند: شکر یکی از مواد مورد نیاز زنبور دار است (شکر قهوه‌ای به مراتب بسیار مناسب‌تر از شکر سفید است چرا که فاقد مواد شیمیایی است اما متاسفانه مردم بیشتر از شکر سفید استفاده می‌کنند) از این رو باید آن‌ها را در تهیه این ماده همراهی کرد. امسال ۱۳ تن شکر برای تعاونی در نظر گرفته‌اند در حالی که این مقدار برای ۴۰۰ زنبوردار اصلا کافی نیست.

محمدی می افزاید:  از طرفی نیز قیمت شکر تعاونی‌ برای زنبورداران به صرفه نیست چرا که چندان تفاوتی با قیمت شکر در بازار ندارد . مسئولان باید شکر را به قیمت مناسب‌تر و به صورت قسطی  به تعاونی داده و در نتیجه زنبوردار نیز در وضعیت مناسب‌تری به زنبورداری بپردازند. هیچ زنبورداری پول نقدی را در ابتدای شروع تهیه عسل ندارد در نتیجه انتظار می‌رود مسئولان زمینه پرداخت قسطی را برای زنبورداران مهیا کنند.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 14 بهمن 1393 | 02:30 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان‌رضوی گفت: در بخش تولیدات زنبور عسل می‌توان علاوه بر تولید عسل محصولات جانبی دیگری تولید و از این طریق اقتصاد زنبور‌داری را از تك محصولی خارج كرد.

 به گزارش روابط‌عمومی این سازمان، «مجتبی مزروعی» افزود: تولید محصولاتی مانند ژل رویال، گرده گل، زهر زنبور عسل و بره موم در كنار تولید عسل علاوه بر سود اقتصادی ارزش افزوده محصولات باغی را نیز افزایش می‌دهد.
وی با اشاره به اینكه با استقرار كندوی عسل درباغ‌ها محصولاتی از قبیل گیلاس، سیب و مزارع كلزا وآفتابگردان و پنبه می‌توان تولید را به چندین برابر افزایش داد گفت: بدین‌ترتیب می‌توان تحولی در بخش زراعی و باغی با سرمایه‌گذاری اندك فقط با استقرار كندوها ایجاد كرد.
وظیفه ما در سازمان استفاده از همه ظرفیت ‌های بخش است و امیدوارم با كمك همكاران پر تلاشم در معاونت بهبود تولیدات دامی بتوانیم ستاد گرده افشانی استان را احیا كنیم.
مدیركل اداره طیور، زنبور عسل و كرم ابریشم وزارت جهاد كشاورزی نیز با اشاره به برند‌سازی در خصوص عسل گفت: در تلاش هستیم اعتماد مردم را در مصرف عسل جلب كنیم. «محمد جمشیدی» گفت: ایران رتبه چهارم تعداد كلنی و با تولید یك میلیون و 650 هزار تن عسل رتبه هشتم تولید این محصول در جهان را داراست.
این مقام مسئول سرانه مصرف عسل در دنیا را 936 گرم در سال دانست و گفت: سرانه مصرف این محصول در كشور 926 گرم است كه مازاد تولید این محصول سالانه 4000 تن به‌طور متوسط صادر می‌شود.
جمشیدی گفت: به‌دلیل شرایط اقلیمی خاص ایران متوسط عملكرد تولید این محصول نسبت به رقم جهانی آنكه 21‌كیلو گرم است پایین‌تر و در حدود 10‌كیلو گرم است.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : سه شنبه 14 بهمن 1393 | 12:21 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

فرارسیدن ایام فرخنده دهه مبارک فجر، دهه پیروزی ، دهه رسیدن به اوج بلندی وقدرت ، دهه نجات از ظلمت واستثمار بر عاشقان ولایت و ولایتمداری مبارک باد

هیئت مدیره شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر و حومه






طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،
برچسب ها: دهه فجر مبارک،

تاریخ : یکشنبه 12 بهمن 1393 | 12:02 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
سایتِ بین المللیِ "سلامتی" که در زمینه فواید مواد غذایی و خواص درمانی آن ها فعالیت می کند، نوشت: مخلوطِ عسل، سیر، سرکه سیب، خواصی معجزه گر دارد که می توان از آن برای درمان بیماری هایی نظیر التهاب مفاصل، افزایش فشار خون، سرطان، آسم، زخم معده و همچنین برای درمانِ بیماری های مسری و سرماخوردگی استفاده کرد. بر پایه این گزارش، این مخلوط، کلسترول خون را کاهش می دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

مصرف این مخلوط، می تواند بدن را در برابر ابتلا به سرطان ایمن کند. کسانی که از بالا بودن فشار خون رنج می بردند، با میل کردن این مخلوط قبل از صبحانه، در مدت دو هفته بهبود یافته اند. برای تهیه این مخلوط، هشت حبه سیر را به همراه یک فنجان عسل و یک فنجان سرکه سیب را باید در مخلوط کن قرار داد تا به خوبی مخلوط شود، آن گاه آن را به مدت ۵ روز در یخچال نگه می دارند و سپس آن را میل می کنند. البته پژوهشگران تأکید کرده اند که افراد بیمار قبل از استفاده از این مخلوط، باید نظر پزشک خود را نیز جویا شوند.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 02:42 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

مدیر عامل اتحادیه زنبورداران از ارایه بدون ملاحظه مجوز، به متقاضیان بسته‌بندی عسل بوسیله ثبت شرکت‌ها همچنین تولید بی‌قاعده برند در این بخش خبرداد.

عفت رییسی سرحدی در گفت‌وگو با خبرنگار میزان گفت: متاسفانه ثبت شرکت‌ها بدون هیچ نظارت و کسب نظری از فعالان این بخش، اقدام به صدور مجوز می‌کند.
وی افزود: متاسفانه عسل تقلبی و دست ساز هم در بازار به وفور به چشم می‌خورد و هیچ نام و نشانی از تولیدکنندگان این محصولات در دسترس نیست.
مدیر عامل اتحادیه زنبورداران با اشاره به اینکه برداشت عسل امسال از مرداد ماه آغاز می‌شود، بیان کرد: دولت امسال به‌رغم آنکه 70 درصد زنبور عسل کشور به دلیل بیماری از بین رفت، هیچ کمکی به زنبورداران نکرده است. از یارانه کوچ هم خبری نیست.
وی اضافه کرد: متاسفانه با توجه به بارش باران اسیدی تابستانه و سرمای این فصل، نمی‌توان درباره میزان احتمالی برداشت عسل امسال اظهار نظر کرد.
رییسی سرحدی میزان برداشت عسل در سال گذشته به ازای هر کندو را پنج کیلوگرم اعلام کرد و گفت: در مجموع از زنبورستان‌های کشور 20 هزار تن عسل طبیعی برداشت می‌شود.
وی تاکید کرد: زنبورستان‌هایی که با شکر تغذیه می‌شوند در آمار تولید محاسبه نمی‌شود. مدیر عامل اتحادیه زنبورداران قیمت تمام شده تولید هر کیلو عسل طبیعی را 35 هزار تومان و فروش آن را 40 هزار تومان اعلام کرد.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : شنبه 11 بهمن 1393 | 12:50 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

جعفر ستوده مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی فارس می گوید: زنبورداری در استان فارس به سه شیوه است:

1-بعضی زنبورداری را پیشه اصلی خود می دانند.

2- برخی زنبورداری را شغل دوم خود قرار داده اند.

3- و بعضی نیز زنبورداری را به صورت تفننی انجام می دهند.

افرادی که بیش از 150 کلنی زنبور عسل دارند زنبورداری را به عنوان شغل اصلی خود می دانند و کسانی که کمتر از 150 کندو دارند زنبورداری شغل دوم آنها محسوب می شود، برخی نیز که زنبورداری را به صورت تفننی انجام می دهند معمولا 5 تا 50 کلنی زنبور عسل دارند.

وی با بیان اینکه بخشی از عسل فارس در خود استان مصرف می شود افزود: عسل فارس به دلیل کیفیت، بازارپسندی بیشتری دارد و علاوه بر ارسال به سایر استانها به کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس نیز صادر می شود.

این مسوول ادامه داد: عسل در فارس به دو صورت بهاره و پاییزه برداشت می شود.




طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : جمعه 10 بهمن 1393 | 09:10 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

شروع فعالیت بشر از ابتدای آفرینش در زمینه کشاورزی سپس دامپروری جهت ارتقاء سطح زیرکشت و افزایش تولیدات دامی به سمت صنعت، سیر تکاملی خود را طی نمود. در همین راستا برای امنیت سرمایه گذاری توسط یک برنامه سازمان یافته شده از طرف بازرگانان در حمل و نقل دریایی و زمینی در صورت بروز حوادث و خسارت دیدن خطرات به شکل یک صندوق تعاونی متولی پرداخت بخشی از زیان وارده به افراد و عضو آن صندوق گردید، که به نام شرکت بیمه در حال حاضر در کل کشورهای دنیا الان در حال فعالیت می باشند.

 

حضور فعال بیمه در جوامع بشری برای حمایت از جبران خسارت وارده به مال و جان آحاد جامعه که در زمینه تولیدات و خدمات مشغول به فعالیت هستند را به عهده دارد که آثار روانی آن افزایش و انگیزه بیشتر به زندگی و کاهش و ارزیابی ریسک می باشد. هم اکنون در کشور متولی بیمه نمودن محصولات کشاورزی و دامی، صندوق بیمه کشاورزی می باشد. افرادی که در زمینه پرورش زنبورعسل سرمایه گذاری می نمایند به دلیل فیزیک بر بودن این شغل و جابجایی اقلیمی در طول سال(حمل و نقل های چند باره) به دلیل برداشت بیشتر شهد از گلهای مختلف همیشه در معرض خطر بوده اند. این حرفه کلا در صنعت دامپروری به طور جدی با ریسک بالای سرمایه گذاری مالی و منابع انسانی روبرو است. مشاهده گردید زنبورداران زیادی در سراسر کشور در سنوات گذشته به دلیل یکی از عوامل تبعی دارایی خود را از دست داده و به حرفه دیگر روی آورده اند.


نکته قابل اهمیت در این صنعت که نیاز به حمایت صنعت بیمه(بازرگانی) دارد این است. زنبورعسل نقش به سزایی در زمینه تولیدات کشاورزی که شامل 90 درصد گرده افشانی گلها در باروری را انجام می دهد و نقش به سزایی در تولیدات و محصولات باغی دارد که به دهها و صدها میلیارد تومان در زمینه مواد غذایی در سال در کل کره زمین مثمرثمر می باشد. به همین دلیل است که آلبرت انیشتین فیزیکدان معروف با محاسبات ریاضی ثابت نموده است در صورت نابودی زنبورعسل پس از چهار سال، حیات در کره زمین از بین می رود.


لذا به دلیل اهمیت این موجود الهی که خداوند بعد از پیامبران در قرآن به آن وحی نموده است باید مسئولین و متولیان کشاورزی و صنعت بیمه کشور(بیمه گران) با تعیین تعرفه های حمایتی و اختصاص سوبسید تسهیلات ویژه ای را در پرداخت حق بیمه برای زنبورداران منظور نمایند تا حامی این شغل پر مسئولیت و پرخطر گردند. برای تعریف و مشخص نمودن بسته های حمایتی با همکاری کارشناسان این شغل و تهیه پرسشنامه و عارضه یابی نقاط و زمان خطرخیز منابع انسانی و خود کلنی بررسی گردد تا پس از تهیه فرم های پیشنهاد بیمه نامه های تخصصی ضریب خسارت محاسبه و با شرایط اقتصادی زنبورداران و خانواده آنها بیمه نامه معتبر و لازم الاجرا را در اختیار این قشر زحمتکش قرار داد.


انواع پوششهای بیمه ای که زنبورداران و خانواده هایشان نیازمند هستند:

1- بیمه عمر و پس انداز که پشتوانه زمان از کارافتادگی آنها باشد و حالت اخذ بازنشستگی را برای دوران کهولت داشته باشد.
2- بیمه عمر و حوادث انفرادی برای صاحب زنبورستان و پرسنل که در بروز کار و حمل و نقل دچار نقص عضو و از کارافتادگی یا فوت گردند.
3- بیمه مسئولیت کارفرما در مقابل کارکنان و اشخاص ثالث در زنبورستان و افرادی که باعث نیش زدگی زنبور گردند.
4- بیمه درمان تکمیلی یا پوششهای حداکثر با حق بیمه یارانه ای برای زنبوردار و پرسنل و خانواده آنها.
5- بیمه نامه ثالث و بدنه خودرو(وانت، سواری، کامیونت) با تخفیف ویژه.
6- بیمه آتش سوزی برای انبار و کالای موجود در آن.
7- بیمه نامه عمر مانده بدهکار برای اخذ وام.
8- بیمه نامه حمل و نقل باربری داخلی برای انتقال زنبورعسل.
9- بیمه نامه اعتباری برای اخذ وام از بانک تخصصی(کشاورزی).

باتوجه به ماهیت سخت بودن این حرفه و حالت کلیدی این موجود در بقای حیات انسان در روی کره زمین، شرایط ویژه ای می طلبد بسته بیمه ای طراحی شود که امنیت خاطر را برای امید به زندگی و سرمایه گذاری در این بخش را در کنار صندوق بیمه کشاورزی به وجود آورد تا جوانان خلاق و جوان را برای بازیابی انرژی و نیل به توسعه این حرفه تشویق نماید.


در کنار کلیه بیمه گران کشور صندوق های توسعه ای ملی و استانی که برابر قانون در زمینه افزایش بهره وری کشاورزی و منابع طبیعی می توانند به این امر کمک کنند دست همکاری به زنبورداران بدهند. حمایت این دو متولی و تعریف جامعی از صنعت زنبورداری شرایط را برای کار آفرینی در استانهای گل خیز مؤثر می نماید.


باتوجه به صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری موجودیت یافته با یک تفکر استراتژیک و رسانه ای نمودن این حرفه در اندازه های مختلف باغی، تحقیقاتی، سرمایه گذاری می توان این شغل را اشاعه داد.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی، مقالات،
برچسب ها: توسعه صنعت زنبورداری، بیمه، تسهیلات زنبورداری،

تاریخ : جمعه 10 بهمن 1393 | 12:01 ق.ظ | نویسنده : | نظرات

در مناطق گرم و معتدل, یک کندوی معمولی و با شرایط خوب توده, زنبوران داخل آن را به خوبی محافظت می کنند. در نواحی سردسیر برای حفاظت کلنی ها پیش بینی های بیشتری لازم است. در رابطه با تقلیل تلفات زمستانه کلنی های زنبور عسل که زمانی تصور می شد عمدتا به علت سرما باشد, تحقیقات دامنه داری انجام گرفته است. امروزه می دانیم که در زنده ماندن کلنی در زمستان, عوامل متعددی دخالت دارند. در بعضی نواحی قرار دادن کندوها در جاهایی که از بادهای سرد زمستان در امان باشند ولی آفتاب به آنها بتابد کافی است.

سال ها کندوها را در زیر زمین ها و انبارها نگهداری می کردند ولی تلفات خیلی بیشتر از آن بود که کندوهایی را در محیط آزاد قرار می دادند. باید توجه داشت که در بعضی مواقع این عمل مفید نیز واقع می شود. امروزه روشن شده است که یک بیماری انگلی نیز در زمستان بر شدت تلفات می افزاید. داروهایی وجود دارد که با خوراندن آنها به زنبوران تلفات زمستانه کم می شود.
بسیاری از زنبورداران عقیده دارند که اگر در کندو, عسل کافی وجود داشته باشد, قرار دادن کلنی در محیط باز اشکالی ندارد. ولی عده ای عقیده دارند که با زیاد شدن قیمت عسل باید این طریقه ی زمستان گذرانی کلنی ها دوباره ارزیابی شود.

کندوهای چند طبقه و بدون پوشش زمستانه سال ها رسم براین بود که کلنی های زمستان گذران در محیط خارج را با مواد مختلف بپیچند. بعضی پیش تر رفته در کندوها گرمکن های الکتریکی نصب می کردند. این اعمال براساس این تئوری انجام می گرفت که جلوگیری از تلفات حرارت موجب کم شدن مصرف عسل می گردد. اندازه گیری های دقیق در نقاط مختلف داخل و اطراف خوشه نشان داد که این فکر کاملا هم صحیح به نظر نمی رسد. درجه حرارت داخل خوشه حتی اگر حرارت محیط به شدت تغییر کند ثابت می ماند. حرارت فضای خالی داخل کندو از حرارت محیط خارج تبعیت می کند.

زنبور عسل در حرارت ۱۴ درجه سانتی گراد شروع به ساختن خوشه می کند. هرچه درجه حرارت کمتر می شود خوشه فشرده تر می گردد. درجه حرارت قشر سطحی خوشه بدون توجه به حرارت اطراف آن بین ۶ تا ۸ درجه ثابت می ماند. وقتی حرارت محیط خارج به ۷ درجه سانتی گراد افزایش می یابد خوشه شروع به بازشدن می کند.

برای جلوگیری از تلفات حرارت از طریق تشعشع در قشر سطحی خوشه کارگران از طریق متابولیسم عسل حرارت کافی تولید می کند. این نتایج بنیادی نشان می دهد که چرا کلنی های پرجمعیت بهتر می توانتد در حرارت پایین زنده بمانند. به طور نسبی یک کلنی کوچک از کلنی بزرگ مقدار بیشتری حرارت از دست می دهد برای اینکه سطح خارجی خوشه نسبت به حجم آن در کلنی های کوچک بیشتر است.

این موضوع همچنین ثابت می کند که چرا پیچیدن زیاد کلنی آن طور که انتظار می رفت تاثیر زیادی در کم کردن مصرف عسل ندارد و ممکن است برای کلنی کشنده هم باشد. این عمل در عین اینکه ممکن است از کم شدن سریع حرارت داخل کندو جلوگیری کند مانع گرم شدن آن در آخر زمستان نیز می گردد که در بقای کلنی مفید است. در روزهای گرم و آفتابی زمستان خوشه کلنی کمی از هم باز می شود تا حدی که عده ای برای دفع فضولات خود از کندو خارج می گردند یا اینکه به محل دیگری که عسل فراوان باشد نقل مکان می کنند.

به خوبی معلوم شده است که حرارت خیلی پایین روی کلنی های قوی و خوب آماده شده نمی تواند تاثیر چندانی داشته باشد. کندوهایی که در فریزر و در حرارت ۴۵- درجه در چندین ماه نگهداری شده بودند به علت در اختیار داشتن عسل کافی زنده مانده بودند. کلنی هایی که در پناه از باد استقرار یافته بودند در حالی که قسمتی از دیواره های کندو برداشته شده بود مدتی زنده مانند.

سرمای طولانی ممکن است روی خوشه های کوچک ایجاد مشکل نماید. این خوشه ها حرارت زیادتری نسبت به کلنی های قوی از دست می دهد در حالی که عسل کمتری می توانند مصرف نمایند و اگر نتوانند به محل جدیدی از عسل خود را برسانند از گرسنگی می میرند. گفته قدیمی که زنبور عسل قبل از اینکه از سرما یخ بزند از گرسنگی خواهد مرد, صحیح به نظر می رسد. 




طبقه بندی: آموزش،

تاریخ : پنجشنبه 9 بهمن 1393 | 12:43 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
ابتدا جلسه با قرائت کلام الله مجید توسط قاری قرآن و یکی از زنبورداران عضو شرکت جناب آقای یونسی شروع گردید . سپس آقای ناصر نجاتی ضمن خوش آمد گویی به اعضاء برنامه های مجمع را اعلام نموده و از آقای مهندس خدادوست ریاست محترم تعاون روستایی شهرستان قائم شهر جهت سخنرانی دعوت بعمل آوردند . مهندس خدادوست در سخنرانی خود ضمن برشمردن جایگاه ویژه تعاونی ها در میان تولید کنندگان و کشاورزان از هیئت مدیره شرکت تعاونی زنبورداران قائم شهر بدلیل تلاش و کوشش خالصانه و تغییر تراز مالی شرکت تعاونی که سالها زیان ده بوده و اکنون به حالت سود ده تغییر پیدا کرده تقدیر و تشکر نمودند . همچنین ایشان در ادامه از نائب رئیس هیئت مدیره آقای مهندس رضا محمدی بابت تلاش ، انضباط و اتوماسیون کارهای شرکت تعاونی تشکر ویژه ای نموده و از اعضایی که در این جلسه شرکت ننمودند هم گله ای کردند .

بعد از سخنرانی مهندس خدادوست نسبت به تشکیل هیئت رئیسه مجمع اقدام گردید که آقایان رستمعلی ، خلیلی ، چالشگر ، طاهری به عنوان هیئت رئیسه انتخاب شده و بعد از آن به قرائت گزارش هیئت مدیره توسط آقای رضا محمدی پرداخته شد و سپس آقای مجتبی محمدی نسبت به ارائه گزارش بازرسان شرکت پرداختند.

بعد از قرائت گزارشات ، آقای ابوالقاسم ایمانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه شرکت های زنبورداران استان مازندران و همچنین عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی زنبورداران قائم شهر گزارش مختصری از روند انجام امور در یکسال گذشته در حیطه زنبورداری استان پرداخته و اهم صحبتهای ایشان به خرید زمین جایگاه شرکت معطوف گردید که متاسفانه از سال 67 نسبت به این موضوع بی تفاوت بوده اند و به اتفاق آرا تصمیم گرفته شد جلسه ای مجزا در روز چهارشنبه مورخ 29 بهمن 93 فقط در این خصوص توسط کلیه اعضای شرکت تعاونی برگزار گردد.

در ادامه جلسه نسبت به انتخاب بازرسان شرکت اقدام گردید و با توجه به عدم کاندیداتوری اعضاء بجز بازرسان فعلی شرکت آقایان مجتبی محمدی و بهرام علی نژاد جهت تصدی پست بازرسی شرکت به اتفاق نظر مدت خدمت آقایان مجتبی محمدی و بهرام علی نژاد یکسال دیگر تمدید گردید.همچنین جناب آقای مهندس خلیلی مسئول امور دام جهاد کشاورزی قائم شهر و جناب آقای مهندس سلطانیا مسئول زنبورداری جهاد کشاورزی قائم شهر هم به جمع ما پیوستند.
بعد از انتخاب بازرس یکی از اعضای شرکت به نام آقای خناری نژاد به بیان دیدگاه ها و نظرات و پیشنهادات خود در خصوص بهبود عملکرد شرکت پرداختند . در پایان ضمن پذیرایی از حاضرین جلسه با صلوات بر محمد و آل محمد در ساعت 5 بعد ازظهر به کار خود خاتمه بخشید.
در حاشیه مجمع :

·         آقای غلامعلی حاجیان مدیرعامل شرکت نسبت به توزیع برگ موقت سهام در میان حاضرین اقدام فرمودند.

·         طبق بخشنامه ارسالی از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از سال آینده شرکت در مجمع منوط به همراه داشتن کپی کارت ملی بوده و در صورت عدم ارائه توسط عضو حق شرکت در مجمع را ندارند.

·         طبق گزارش آقای محمدی نائب رئیس هیئت مدیره از تعداد 348 نفر اعضایی که شماره تلفن همراه آنها در اختیار شرکت است ، حدود 260 نفر پیامک جلسه مجمع را دریافت کرده و ملاحظه نمودند.




طبقه بندی: جلسات هیئت مدیره، اخبار و اطلاع رسانی، گالری تصاویر،
برچسب ها: مجمع عمومی، شرکت تعاونی کشاورزی، زنبورداران، قائم شهر،

تاریخ : دوشنبه 6 بهمن 1393 | 11:23 ب.ظ | نویسنده : | نظرات
تاریخ : دوشنبه 6 بهمن 1393 | 01:20 ق.ظ | نویسنده : | نظرات
بدینوسیله از کلیه سهامداران و اعضای شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر و حومه دعوت می شود تا در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه شرکت که در روز دوشنبه مورخ 93/11/6 راس ساعت 3 بعدازظهر در محل نمازخانه مدیریت جهاد کشاورزی قائم شهر به نشانی قائم شهر ، خیابان ساری ، جنب خیابان ظرافت ، ساختمان شماره 1 جهاد کشاورزی قائم شهر تشکیل می شود حضور یابند. در ضمن حضور کلیه اعضاء الزامی می باشد.
دستور جلسه :
  1. استماع گزارش هیئت مدیره و بازرسان قانونی و حسابرس شرکت
  2. بررسی ، تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان عملکرد مالی سال 1392
  3. انتخاب بازرسان قانونی شرکت برای یکسال مالی
  4. تصویب پیش بینی بودجه سال مالی 1394
  5. تصویب دستورالعمل سرمایه گذاری و بهره برداری و بهینه سازی زیرساخت ها
  6. تعیین خط مشی آتی شرکت
با تشکر - هیئت مدیره شرکت تعاونی کشاورزی زنبورداران قائم شهر و حومه



طبقه بندی: جلسات هیئت مدیره، اخبار و اطلاع رسانی،

تاریخ : پنجشنبه 2 بهمن 1393 | 11:01 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

با اینکه عسل یک ماده مقوی وشفابخش است ولی گاهی خوردن آن با یک ماده دیگر شاید موجب مسمومیت و حتی مرگ گردد

یکی از این مشکلات خوردن عسل با خربزه است یک متخصص تغذیه میگوید :مصرف خربزه همراه با عسل در صورت عدم مراجعه به موقع و سریع به مراکز درمانی می‌تواند موجب مرگ شود.

دکتر محمد حسین صالحی سورمقی گفت: مخلوط خربزه و عسل سبب به وجود آمدن مواد سفت و سخت می‌شود که این مواد بیشتر پلی ساکاریدهایی با ساختار مولکولی پیچیده است.
 

دکتر صالحی افزود: چون این مواد به شدت دیر هضم است، معده توان هضم این مواد را به طور کامل نداشته و رفلکس معده را بر هم می زند؛ در نتیجه دردهای شدید در معده احساس خواهد شد که در این صورت باید فوری به پزشک مراجعه کرد، زیرا این مشکل می‌تواند موجب مرگ افراد شود.
 

وی گفت: با توجه به طبع و مزاج افراد مختلف مصرف این دو ماده غذایی به طور همزمان سبب ایجاد حالت‌های مشابه یا متفاوتی خواهد شد، به طوری که سبب از بین رفتن تعادل بدن می‌شود پس حتما به یاد داشته باشید که هیچ وقت عسل را به همراه خربزه مصرف نکنید.



طبقه بندی: اخبار و اطلاع رسانی،
برچسب ها: خربزه، عسل،
دنبالک ها: فرآورده های زنبور عسل اصغرپور،

تاریخ : چهارشنبه 1 بهمن 1393 | 03:09 ب.ظ | نویسنده : | نظرات

تعداد کل صفحات : 2 :: 1 2

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات